Leivonmäen Markkinat keräsi jälleen mukavasti yleisöä Leivonmäen Teboilin ja Yritystalon liepeille lauantaina. Tällä kertaa Markkinat oli samalla Leivonmäki-viikon avajaistapahtuma.

Avauspuheen piti Leivonmäelle kolme vuotta sitten paluumuuttanut Kirsi-Maria Hytönen, joka tosin nyt on jatkamassa eloaan muualla. Puheessaan hän käsitteli paljon markkinoiden merkitystä ja historiaakin, mutta nosti myös esiin Leivonmäen asuinpaikkana.

– Kuten monet muutkin, olen käynyt välillä opiskelemassa ja asumassa muualla. On tehnyt hyvää käydä kauempana, jotta näkee taas lähelle, ja silmä tarkentuu huomaamaan millainen helmi tämä paikka on, painotti Hytönen.

– Nyt elämä vie taas eteenpäin, ja koti on juuri nyt täynnä muuttolaatikoita. Elämä on sellaista, ja nyt on taas suuren muutoksen vuoro. Jos jotain kuitenkin olen keski-ikää lähestyessäni oppinut niin sen, että koskaan ei pidä sanoa ei koskaan. Ehkä palaan vielä joskus asumaan tänne pysyvästikin, mutta yksi asia on ainakin selvä: vaikka minä lähden Leivonmäeltä, Leivonmäki ei lähde minusta, hän jatkoi.

Markkinoilla oli totutusti jälleen monenlaista tarjontaa, monensortin myyjistä alkaen lukuisiin tapahtuma- ja tutustumispisteisiin. Uutta ohjelmassa oli Kaunis Leivonmäki -tunnustuksen julkistaminen. Tämä palkinto meni Marzena ja Miroslaw Koziolekille.

– Koziolekit asuvat Leivonmäentien varrella ja he ovat hoitaneet hankkimaansa kiinteistöä tavalla, joka tuo kauneutta kylälle ja ilahduttaa kyläläisiä sekä muita ohikulkijoita, perustelee Leivonmäki-Seuran puheenjohtaja Iiris Ilmonen.

Tunnustuksen myöntää siis Leivonmäki-Seura ja se jaettiin nyt ensimäistä kertaa. Yhdistys on päättänyt, että se palkitsee jatkossa vuosittain henkilön, yhteisön tai muun vastaavan tahon, joka toimii omaehtoisesti kotiseudun tai kotikylän hyväksi.

Jukka Huikko

Päivitetty: Lisätty Kirsi-Maria Hytösen avauspuheen osuus.

Kari Gyldén (oik.) piti huolen supliikkina miehenä, että Pyryn pallonheittopisteellä riitti väkeä.

Eva Vikman on esiintynyt Joutsan seutukunnan tapahtumissa ahkerasti tänä kesänä. Lauantaina häntä kuultiin Leivonmäen Markkinoilla.