Rallin MM-sarjan Suomen osakilpailu, kansan suussa edelleen Jyväskylän Suurajot, kilpaillaan Jyväskylässä ja lähiseuduilla 26.-29. heinäkuuta. Pari vuotta reitistöön kuuluneet Lempään pätkä ja Tammijärven tauko putosivat tälle vuodelle ohjelmistosta, mutta seutukunnan vahva ote rallijärjestelyissä jatkuu tästä huolimatta.

Joutsan Seudun Urheiluautoilijat vastaa nimittäin Korpilahden Vespuolella ajettavan Oittilan erikoiskokeen järjestelyistä. Pätkä ajetaan jo perjantaina iltapäivästä hieman kello kahden jälkeen.

JouSUA:n puheenjohtaja Timo Ilmonen kertoo, että paikalle odotetaan noin 5.000 hengen vahvuista yleisöä. Oittilassa sijaitsee myös yksi suuri VIP-katsomo, jonne yksinomaan saapuu 1.400 katsojaa.

Mikäli haluaa kokea rallin huumaa ja olla osa kansainvälistä tapahtumaa, niin JouSUA kaipaa edelleen jonkin verran talkoolaisia tapahtuman järjestelyihin. Myös yhdistykset voivat ottaa yhteyttä, mikäli niillä on varainhankintatarpeita.

– Tarve on noin 150 henkeä ja tällä hetkellä [tilanne 10.7.] nimiä listalla on 123, listaa Ilmonen.

Mainittakoon, että myös sunnuntaina reitti liipaisee läheltä Joutsan seutukuntaa. Tuolloin ajetaan klassikkopätkiin lukeutuva Ruuhimäen erikoiskoe Toivakassa.

Teksti: Jukka Huikko
Kuva: Janne Airaksinen, arkistokuva

Tutustu myös: MM-rallin Suomen osakilpailun verkkosivut

Tagged with →