Kuuloliiton kuuloauto saapuu Joutsan seutukunnalle ensi viikon alussa. Autossa niillä, jotka epäilevät kuulonsa heikentyneen, mutta jotka eivät vielä käytä kuulokojetta, on mahdollisuus osallistua kuuloseulaan. Testi kertoo, onko henkilöllä aihetta tarkempiin kuulotutkimuksiin.

Maanantaina 16. päivä kuuloauto vierailee Luhangassa, jossa se on aamupäivän kunnantalon pihassa ja iltapäivän Tammijärvellä Luhangan koululla. Tiistaina 17. päivä auto on Joutsassa nuorisokahvilan edustalla. Autoon ei jaeta Joutsan Kuulo ry:n puheenjohtaja Marja Sokkasen mukaan ennakkoon aikoja, mutta halutessaan ajan voi varata aamulla paikanpäällä, mikäli väkeä on paljon, eikä halua jäädä jonottamaan.

– Ainakin vartti varataan per henkilö, että rauhassa saadaan tehdä mittaus, Sokkanen kertoo testin kestosta.

Peräti 800.000 suomalaisella on jonkinasteista kuulon alenemaa, yli 75-vuotiaista suurimmalla osalla.

Tarja Kuikka

*Uutista muokattu 10.7.2018 klo 9.58: Kuuloauton vastaanottopaikaksi Joutsassa tarkennettu nuorisokahvilan edusta. Poistettu virheellinen maininta vapaaehtoisesta kannatusmaksusta. Kuuloseula on maksullinen.