Poliisin näkövinkkelistä Joutopäivä-viikonloppu oli rauhallinen. Selkeästi eniten väkeä oli liikkeellä lauantaina, mikä painottui myös poliisin tehtävämäärissä. Eniten poliisia huolettivat lauantaina liikkeellä olleet humalaiset alaikäiset.

Kangasniementiellä poliisi sai kiinni yhden rattijuopoksi epäillyn lauantaina hieman ennen puolta yötä. Kangasniemeläinen, vuonna 1973 syntynyt mies puhalsi alkometriin lukemat 0,48 mg/l.

Kirkonkylän alueella poliisi puuttui pariin tappeluun. Putkaan päätyi viikonloppuna pari kansalaista, lisäksi muutamia virkavalta toimitti kotiin selviämään.

Humalaisten, noin 14–16-vuotiaiden nuorten suureen määrään poliisi kiinnitti huomiota erityisesti lauantai-iltana. Nuorille ei varsinaisesti tuolloin ollut järjestettyä ohjelmaa, joten nuoria pyöri kirkonkylän alueella. Esimerkiksi yöllä puoli kolmen aikaan poliisi puhallutti kaksi noin 15-vuotiasta nuorta, joista toinen puhalsi noin 1,5 promillen lukemat.

Joutsan poliisi piti vuosia osaltaan Joutopäivä-perinteitä yllä avaamalla putkan kesäfestivaalin ajaksi. Mainittakoon kaikille kiinnostuneille, että nyt parin kesän ajan putkaa ei kuitenkaan ole avattu, vaan ”pahnoille” on joutunut Jyväskylään.

Jukka Huikko

Tagged with →