Lähellä Vähä-Harjujärveä, likellä Joutsan ja Leivonmäen entistä pitäjänrajaa paloi tiistaina 26. kesäkuuta liki 40 hehtaaria metsänpohjaa. Pelastuslaitoksen yksiköt saivat hälytyksen alueelle iltapäivällä neljän jälkeen, mutta tuolloin palo oli alueella jo hiipumassa.

Palokunta kasteli alueen kauttaaltaan ja sammutti viimeiset palopesäkkeet.

Palon syttymissyy ei ole tiedossa. Alueelta löytyi yksi nuotion pohja, mutta sillä ei välttämättä ole yhteyttä paloon.

Sunnuntaina pelastuslaitos sai viikon toisen hälytyksen maastopalokeikalle, tällä kertaa Rantakyläntielle Luhankaan. Maastopalosta ei kuitenkaan ollut kyse, vaan sähkölangalle pudonneesta latvasta, joka räiski ja kipunoi. Palokunta jäi tarkkailemaan tilanne, kunnes sähkömiehet saapuivat paikalle ja ottivat tilanteen haltuun.

Jukka Huikko

Tagged with →