Lauantaina talomuseolla vietettiin Eläkeliiton Joutsan yhdistyksen kesäpäivää. Hyvin epävakaisesta säästä huolimatta paikalle saapui vajaat sata henkeä tervehtimään toisiaan ja nauttimaan yhdessäolosta. Tilaisuuden avajaissanat lausui Joutsan yhdistyksen varapuheenjohtaja Heikki Kuurne. Yhdistyksen puheenjohtaja Pekka Hentinen korosti tervetulopuheessaan paikallistason tapahtumien merkitystä. Tapahtumien järjestäminen eläkeläisille on tärkeää, jotta saadaan ihmisiä kokoontumaan yhteen. Toinen Hentisen esille tuoma asia oli digitalisaatio, jonka edessä eläkeläiset ovat haasteen edessä.

– Onneksi meille on paljon tukea ja neuvoja tarjolla teknisten laitteiden käyttöön, ja näiden avulla tulemme kyllä pärjäämään ja pysymään mukana, Hentinen tiivisti.

Kuukausi sitten eläkeliiton puheenjohtajaksi valitun Raimo Ikosen puheessa Joutsan yhdistyksen aktiivinen toiminta sai kiitosta. Ikosen mukaan Joutsan yhdistyksessä korostuvat positiivisesti vapaaehtoistoiminta sekä kerhotoiminta, joissa molemmissa on erittäin hyvä mahdollisuus kohdata toisia ihmisiä.

– Pienikin tapaaminen jättää jäljen, Ikonen summaa.

 

Väliajalla puffetin antimien lisäksi oli tarjolla toiminnallisia aktiviteetteja, kuten tikanheittoa, mölkkyä ja ketjunheittoa. Suurta innostusta herätti myös oheisohjelmana ollut 15 puulajin tunnistuskilpailu. Vilho Inkeroinen (kuvassa kesk.), Pentti Tuominen (oik.) ja Jalo Hakokivi pyörivät kilpailupisteellä ja tutkiskelivat tarkkaan numeroituja puupaloja.

– Ei tämä tunnistaminen mitenkään kovin helppoa ole, toteaa Inkeroinen ja raapustaa lappuunsa arvauksia.

– Nämä jotkut ovat niin samannäköisiä, että pitää tutkailla hyvin tarkkaan, Hakokivi tuumaa.

Toini ja Kari Syrjäaho olivat päättäneet uhmata säätä ja tulla tapaamaan tuttuja. Syrjäahojen mukaan tärkeää on lähteä mukaan toimintaan, eikä missään tapauksessa jäädä kotiin yksin.

– Kyllä kaikki tapahtumat ovat sitä tärkeää sosiaalista kanssakäymistä meille, joka pitää mielen virkeänä, Toini Syrjäaho toteaa.

Syrjäahoille erityisesti kerhotoiminta on mukava ja jokaviikkoinen juttu. Yhdistyksen tarjoaman tuen kautta he ovat myös ottaneet teknisiä laitteita haltuun pikkuhiljaa enemmän.

– Kyllä minä tablettia osaan jotenkin käyttää ja koko ajan siitä oppii lisää, niin pärjää tässä muuttuvassa maailmassa, Toini Syrjäaho naurahtaa.

Tapahtuman musiikillisesta osuudesta vastasivat Seppo Pänkäläisen johtama Eläkekuoro sekä Satu ja Arto Rantanen musiikillisella esityksellään. Tapahtuma huipentui päivätansseihin tanssiorkesteri Astran tahdittamana.

Jonna Keihäsniemi