Juhannusaattona ja juhannuspäivän vastaisena yönä riehunut Pauliina-myrsky katkoi laajalti sähköjä Joutsassa. Sähköverkon korjaustöitä tehtiin jo myrskyn aikana ympäri seutukuntaa ja niin sanotun keskijänniteverkon viat Järvi-Suomen Energia sai korjattua lauantai-iltaan mennessä.

Näiden osalta laajimmat ja pisimmiksi venyneet katkot koskettivat Joutsassa niin sanottuja Suonteen takaisia alueita, eli muun muassa alueita Mieskonmäen, Pärnämäen ja Marjotaipaleen suunnalla. Keskijänniteverkon vikojen korjaamisen jälkeen korjaustyöt painottuivat niin sanottuun pienjänniteverkkoon, joka jakaa sähköä kiinteistöille.

Sähkökatkoja lukuun ottamatta Pauliina-myrsky ei aiheuttanut seutukunnalla varsinaisia laajamittaisia tuhoja, mutta pienempää vahinkoa sen sijaan syntyi. Vahingot olivat lähinnä sähkölangoille ja teille kaatuneita puita. Puita kaatui myrskyn aikana muassa Pertunmaantiellä Rasinahon kohdalla ja Korkeakankaantiellä Leivonmäellä. Lisäksi pelastuslaitos kävi Hiekkaharjuntiellä ja Kumputiellä vahingontorjuntatehtävissä estämässä kaatumassa olleiden puiden kaatumista talojen päälle.

Myrsky katkaisi juhannusaattona sähköt myös Rutalahden Letkaliiterillä, jossa järjestettiin seutukunnan suurin juhannusaaton yleisötapahtuma, tanssit. Letkaliiterillä sähköt katkesivat hieman ennen puolta yötä. Tansseja päästiin kuitenkin jatkamaan noin 20 minuutin pituisen tauon jälkeen, kun paikalle tuotu varavoimakone alkoi tuottaa sähköä. Letkaliiterin varautumista poikkeustilanteisiin parannettiin edellisen remontin yhteydessä.

Jukka Huikko
Tarja Kuikka