Joutsan seurakunnan kirkkoneuvosto päätti maanantaina äänin 5-2, että Joutsan seurakunta haluaisi hiippakuntauudistuksessa pysyä Mikkelin hiippakunnassa. Neuvostossa Mikkelin kannalla olivat Teuvo Jaakkola, Sakari Eskelinen, Aarre Talja, AnnaMarja Vilander sekä Sirkka Långström. Neuvoston pohjaesityksenä ollutta lausuntoa, jossa kannatettiin seurakunnan siirtämistä Lapuan hiippakuntaan kannattivat kirkkoneuvoston puheenjohtaja, kirkkoherra Tuula Leppämäki sekä Liisa Temisevä.

Joutsasta lähtee siis kirkkohallitukselle lausunto, jossa kannatetaan seurakunnan pysymistä Mikkelin hiippakunnassa. Lausunnolla ei todennäköisesti ole kuitenkaan vaikutusta kirkon päätöksiin. Kirkolliskokouksen kanta on ollut se, että hiippakuntajaon tulisi noudattaa maakuntajakoa. Muu Keski-Suomen maakunta kuuluu jo nyt Lapuan hiippakuntaan ja todennäköisesti myös Joutsa siihen siirretään.

Kirkkoherra Tuula Leppämäki katsoo, että moninaisen käytännön yhteistyön myötä Joutsan seurakunta on jo nyt suuntautunut Lapuan hiippakunnan suuntaan. Lapuan hiippakunnan tuomiokapitulilla on Keski-Suomen seurakuntia varten toimipiste Jyväskylässä.

Joutsan seurakunnan kappelineuvostoista Luhanka kannatti pysymistä Mikkelin hiippakunnassa ja Leivonmäki siirtymistä Lapuan hiippakuntaan. Hiippakuntauudistus astunee voimaan ensi vuoden alusta.

Markku Parkkonen