Luhangan kunnanhallituksen puheenjohtajan Tuomo Kärnän (kesk.) siirtyminen uudeksi kunnanjohtajaksi aiheutti Luhangan valtuuston kokouksessa keskiviikkona suoranaisen äänestysruletin. Lopputulemana kunnanvaltuuston puheenjohtaja Martti Viinikainen (kesk., kuvassa vas.) siirtyy kunnanhallituksen puheenjohtajaksi Kärnän tilalle heinäkuun alusta lukien. Valtuuston johtoon Viinikaiselta vapautuvalle paikalle puolestaan nousee kokoomuksen Pertti Seimola (kuvassa oik.).

Valtuuston puheenjohtajan valinnassa Seimolan vastaehdokkaana oli keskustan Marjo Merivirta, jonka Seimola voitti äänin 8-7. Tulos on sikäli yllättävä, että keskustalla on valtuustossa kahdeksan paikkaa, kokoomuksella viisi ja demareilla kaksi.

Viinikaisen valinta ensin kunnanhallituksen jäseneksi ja sitten puheenjohtajaksi sen sijaan meni ”käsikirjoituksen” mukaan. Kunnanhallitukseen Tuomo Kärnän tilalle valittavan uuden jäsenen vaalissa Viinikaisen vastaehdokkaana oli kokoomuksen Pertti Seimola. Tämän vaalin Viinikainen voitti 8-7. Kunnanhallituksen puheenjohtajan vaalissa kokoomus asetti Viinikaista vastaan kunnanhallituksessa istuvan Aki Virtaniemen. Tämän vaalin Viinikainen voitti äänin 9-6.

Tuomo Kärnän tilalle poliisin neuvottelukunnan jäseneksi valtuusto valitsi Markku Huuskolan ja Jyväskylän koulutuskuntayhtymän valtuustoon Marjo Merivirran.

Valtuustossa todettiin, että Tuomo Kärnän tilalle kunnanvaltuustoon nousee keskustan ensimmäinen varavaltuutettu Hannu Inkeroinen.

Keskiviikon valtuuston kokous oli eläkkeelle jäävän kunnanjohtaja Reijo Urtin viimeinen 17 kunnanjohtajavuoden jälkeen. Urtti esittelikin varsin hyvillä mielin Luhangan kunnan erinomaista tilinpäätöstä vuodelta 2017. Urtti muun muassa painotti, että Luhanka on tehnyt hyvää taloudellista tulosta maakunnan pienimmällä veroprosentilla ja kunnalliset palvelut on hoidettu moitteetta.

Kuluvan vuoden lisätalousarvioon tehtiin äänestyksen jälkeen yksi muutos. Kokoomuksen Hilkka Weijo esitti, että lisäbudjetissa asunto-osakkeiden ostoon tarkoitetusta määrärahasta siirrettäisiin 10.000 euroa vanhusten asuntojen korjauksiin. Weijon esitys hyväksyttiin äänin 9-5.

Kunnanvaltuusto hyväksyi myös uuden kunnanjohtajan Tuomo Kärnän johtajasopimuksen. Kärnän palkka on 5.900 euroa kuukaudessa. Kärnä aloittaa kunnanjohtajan viransijaisena heinäkuun alussa ja astuu varsinaiseen virkaan lokakuun alussa.

Markku Parkkonen

Juttuun korjattu 21.6.2018 äänestystulos oikein ja 22.6.2018 kokouksen ajankohta.