Poliisi on kirjannut viimeisen viikon aikana useampia murtoja ympäri seutukuntaa. Maanantain vastaisena yönä 11.6. K-Rauta Simolan ulkovarastoon oli murtauduttu rikkomalla järeä riippulukko. Anastetusta omaisuudesta ei vielä ole poliisilla tietoa.

Luhangasta Sysmäntieltä poliisille ilmoitettiin viime viikon keskiviikkona kaksi mökkimurtoa. Ensimmäisen epäilty tekoaika alkaa 4. kesäkuuta, ja toisen 8. kesäkuuta. Saaliiksi on saatu muun muassa kalastusvälineitä ja rahaa.

Joutsan Joutiaisessa on puolestaan murtauduttu ainakin kahteen vapaa-ajankäytössä olevaan asuntoon. Saaliiksi on saatu muun muassa tietokone. Murrot ovat tapahtuneet ilmeisesti jo kesäkuun alkupuolella.

Poliisi ottaa vastaan tapauksiin liittyviä havaintoja kansalaisilta.

Joutsan poliisista muistutetaan, että murtovarkaudet kannattaa ilmoittaa virkavallalle heti. Poliisin ”tekniikkaryhmällä” on käytössään useita nykyaikaisia, varsin tehokkaaksi osoittautuneita tutkintamenetelmiä, mutta ne edellyttävät pääsyä rikospaikalle mahdollisimman pian tapahtuneen jälkeen.

Jukka Huikko

Tagged with →