Joutsan seurakunnan pitäisi ottaa kuun loppuun mennessä kantaa siitä, mikä olisi sille soveltuvin hiippakunta tulevaisuudessa. Kappeliseurakunnat Luhanka ja Leivonmäki ovat lausuneet asiasta mielipiteensä Kirkkohallitukselle, mutta pääseurakunnan osalta linjaus on vielä auki.

Asiaa puitiin maanantaina koolla olleessa seurakuntaneuvostossa ja sen käsittely jatkuu ensi maanantaina. Kirkkoherra Tuula Leppämäki haluaa varata myös seurakuntalaisille mahdollisuuden ottaa asiaan kantaa.

– Toivon, että seurakuntalaiset ottaisivat yhteyttä ja lähettäisivät minulle asiasta mielipiteitään ensi sunnuntaihin iltapäivään mennessä, mielellään sähköpostitse. Lisäksi keskustelen asiasta seurakuntalaisten kanssa sunnuntain (24.6.) kirkonmenojen jälkeen kirkossa, kertoo Leppämäki.

Joutsa kuuluu nykyisin Mikkelin hiippakuntaan. Tavallisen seurakuntalaisen arkeen hiippakuntajako ei suuremmin vaikuta. Mikkelin suuntaan Joutsalla on kuitenkin ikiaikaiset perinteet, onhan Joutsa lukeutunut aikanaan muun muassa Mikkelin lääniinkin.

Kirkkohallitukselta tullut pohjaesitys on, että Joutsa vaihtaisi Lapuan hiippakuntaan. Tavoitteena on, että koko Keski-Suomen tuleva maakunta olisi osa Lapuan hiippakuntaa. Näin ollen hallinnolliset, joskin eri instanssien rajat, noudattaisivat siis toisiaan. Hiippakuntajaosta päätetään todennäköisimmin kirkolliskokouksessa ensi marraskuussa.

Jukka Huikko

Tagged with →