Eläkeliiton Joutsan yhdistys haki ja sai Eläkeliiton Toimekasta toimintaa -jäsenjärjestöavustuksen toimintansa kehittämiseen. Yhdistys valitsi avustuksen käyttökohteeksi näkyvyystapahtuman, jonka pitopaikaksi valikoitui upea Joutsan Talomuseo. Lauantaina, kesäkuun viimeisenä päivänä järjestettävässä kaikille avoimessa tapahtumassa on mahdollisuus tutustua Eläkeliiton ja Joutsan yhdistyksen toimintaan, tavata tuttuja ja virkistäytyä asian lomassa.

Tilaisuuteen on kutsuttu puhujaksi Suomen suurimman eläkeläisjärjestön, Eläkeliiton, uusi puheenjohtaja Raimo Ikonen. Pohjois-Karjalan Liperissä syntynyt Ikonen on taustaltaan juristi ja hallintotieteen tohtori. Hän jäi eläkkeelle Sosiaali- ja terveysministeriön ylijohtajan paikalta. Eläkeliiton Keski-Suomen piirin tervehdyksen tuo puheenjohtaja Yrjö Määttä.

Tunne musiikki -toiminta on oleellinen osa Eläkeliiton yhdistysten toimintaa. Musiikillisesta osuudesta tapahtumassa vastaa Joutsan iloinen Eläkekuoro Seppo Pänkäläisen johdolla. Iloa, elämyksiä ja voimia arjessa jaksamiseen lupaa tarjota omassa osuudessaan myös laukaalainen Duo Arto ja Satu Rantanen.

Tanssi on mitä oleellisin osa eläkeliittolaisten yhteisiä tapahtumia. Kehon ja mielen hoitoa parhaimmillaan. Tanssiorkesteri Astra keventää askelta tilaisuuden päätteeksi.

Tapahtumassa on tietysti myös puffetti, jossa pihapelien, kisailujen ja kilpailujen lomassa voi ihmetellä vaikka lettukoneen työskentelyä.

Pekka Hentinen
Eläkeliiton Joutsan yhdistyksen puheenjohtaja