Luhangan Väreen isännöimä, jo perinteeksi muodostunut katusählyturnaus pelattiin lauantaina ravintola Etapin parkkipaikalla. Tänä vuonna mestaruus ratkottiin 11 joukkueen kesken. Turnauksen mestaruuden vei sysmäläinen Brandy Boys ja joutsalainen Raakelin Liekit sijoittui toiseksi.

Heinolasta saapunut Ikuinen Hazardi oli turnauksessa mukana ensimmäistä kertaa. Joukkueen pelaajisto on käynyt seuraamassa katusählyturnausta monena vuotena ja viime vuonna he yrittivät päästä mukaan pelaamaan, mutta turnaus oli täynnä. Tänä vuonna joukkue saatiin kasaan viikossa, kun joukkueen manageri Sanna Kuisma kuuli yhden joukkueen peruneen tulonsa. Kuisman mukaan innokkaita löytyi saman tien ja lopulta paineen alla kuusi pelaajaa saatiin matkaan.

– 20 vuotta ollaan pelattu samalla porukalla kortteliliigaa, välillä kokoonpanot vaihtuen elämäntilanteiden myötä. Tällä perusporukalla on koluttu niin suosählyssä kuin muuallakin katusählyssä, tiivistää ”Aapo” Jari Vainikainen.

Kokonaisuudessaan katusählystä ja tunnelmasta Heinolan porukalla oli vain positiivista sanottavaa.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Valkoisissa pelaava Raakelin Liekit laittoi Keski-Ketterät tiukille. Etualalla paikallisittain kuuluisa salibandyn pelaaja Tuukka Jussila.

Yksi tapahtuman järjestäjistä oli Maria Karppinen, joka kertoi katusählystä tulleen ensimmäisiä kyselyitä jo tammikuussa. Karppisen mukaan tänä vuonna turnauksessa korostui erityisesti terve yhteisöllisyys sekä naapurikuntien välinen yhteistyö.

– Tuomareiden suhteen oli vähän ongelmia, mutta soitin Sysmään ja sieltä saimme miehet tuomaroimaan. Laidat taas saimme Joutsasta, josta ne lainattiin mielellään tällaiseen tapahtumaan, Karppinen tiivistää.

Turnauksessa oli aistittavissa rento ja letkeä tunnelma, ja tähän Karppisen mukaan on olemassa yksi selkeä syy.

– Kaikilla joukkueilla on jokin yhteys Luhankaan, esimerkiksi mökki tai omat sukujuuret. Näin viikkoa ennen juhannusta on yleensä aina ollut hieno sää, ja mikä olisikaan parempi vaihtoehto kuin tällaiseen tapahtumaan osallistuminen joko pelaten, kannustaen tai järjestäen, Karppinen toteaa hymyillen.

Jonna Keihäsniemi

Tagged with →