Leivonmäkinen Joel Lahti on saanut kutsun salibandyn miesten A-maajoukkueeseen. Maajoukkue leireilee Eerikkilässä 18.-20.6. 27 hengen vahvuudella, mistä kenttäpelaajia on 22.

Tätä ennen Lahti on kuulunut niin sanotun B-maajoukkueen runkoon jo hyvän tovin. A- ja B-maajoukkueilla oli yhteinen leiri aiemmin keväällä ja nyt kuusi B-maajoukkueen pelaajaa sai kutsun uutena A-maajoukkueeseen.

– Haluamme kuljettaa miesten mukana U23:sia edustaneita pelaajia ja nämä herrat pääsivät tällä kertaa mukaan. Tämä liittyy Maajoukkuetie-ajatteluun eli on nähtävä jatkumona maajoukkueiden välillä ja on se samalla tietty heille signaali mahdollisuutena kehittyä urheilijoina äärimmäiselle huipulle, kertoo maajoukkueen päävalmentaja Petteri Nykky Suomen Salibandyliiton tiedotteessa.

Lahti edustaa pääsarjatasolla jyväskyläläistä Happeeta ja on joutsalaisen Flanelsin kasvatti. Ensimmäisen kerran Lahti nähtiin miesten mestaruussarjassa kauden 2015-2016 lopulla, kun vielä tuolloin A-juniori-ikäinen Lahti nousi miesten kokoonpanoon runkosarjan loppukahinoissa. Hän oli mukana myös pudotuspeleissä ja saavutti SM-pronssia. Kausi 2016-2017 oli Lahdelle varsinainen läpimurtokausi miesten SM-sarjassa. Kausi päättyi tuolloin tappioon pronssiottelussa.

Päättyneellä sesongilla Joel Lahti ja Happee saavuttivat SM-hopeaa. Runkosarjassa Lahti pelasi 25 ottelua ja saavutti niissä viisi maalia ja yhteensä kuusi tehopistettä. 12 pudotuspelissä hänelle merkattiin tehot 3+1=4.

Vasen käsi alhaalla pelaava Lahti on pelipaikaltaan puolustaja.

Maajoukkue valmistautuu joulukuun alussa Tsekin Prahassa pelattaviin MM-kisoihin. Sitä ennen maajoukkue leireilee vielä heinäkuussa sekä ottaa syksyllä osaa kahteen eri turnaukseen.

Lue  myös: Lahden passi leimattiin opiskelijoiden MM-kisoihin.

Jukka Huikko

Tagged with →