Joutsassa toimivan Profin Sydänpuu Ikkunat ja Ovet Oy:n omistava pudasjärveläinen perheyritys Profin Oy on siirtymässä Inwido Finland Oy:n omistukseen. Viimeksi mainittu on puolestaan osa Inwido-konsernia, joka on Tukholman pörssissä noteerattu yhtiö.

Inwido on Suomen suurin ikkunanvalmistaja. Sen ikkuna- ja ovituotemerkkejä ovat muun muassa Tiivi ja Pihla. Yhtiöllä on useita toimipisteitä ympäri Suomea. Inwido-konserni on puolestaan Euroonpan suurin ikkunanvalmistaja.

Inwido-konserni antoi kaupan aiesopimuksesta pörssitiedotteen keskiviikkona. Kaupan toteutumista tavoitellaan 1. heinäkuuta alkaen ja se edellyttää vielä tiettyjen taloudellisten yksityiskohtien toteutumista.

Profin Oy:n toimitusjohtaja Mikko Haapala näkee kaupasta syntyvän pelkästään positiivisia yritysvaikutuksia myös Joutsan tehtaan kannalta.

– Inwido-konsernilta on puuttunut tällainen erikoissaneerausmarkkinoilla toimiva ikkunatekijä, mikä Profin Sydänpuu Ikkunat ja Ovet Oy on. Kauppa on hyvä ratkaisu, mikä pidemmän päälle turvaa Joutsankin yksikön kehittämistä. Ison konsernin alla avautuvat nimittäin vientimarkkinat Ruotsiin ja Norjaan, toteaa Haapala.

Tarvetta henkilöstövähennyksiin ei ole. Päinvastoin Haapala korostaa, että niin Joutsassa kuin Pudasjärvelläkin on rekrytointivajetta hyvistä työntekijöistä.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Eirassa sijaitseva Puistokatu 9 on paraatiesimerkki hienosta, perinteitä kunnioittavasta vanhan talon korjaamisesta. Ikkunat ovat Prodin Sydänpuu Ikkunat ja Ovet Oy:n Joutsan tehtaalta.

Sydänpuu Ikkunat ja Ovet -liiketoiminnot siirtyivät Profinille vuonna 2013, kun yhtiö osti ne Puusepänliike Tamminen Oy:n konkurssipesältä. Sydänpuu on kautta maan tunnettu tuotemerkki. Joutsasta on toimitettu ikkunoita ja ovia lukuisiin erikoistumista vaatineisiin rakennuskohteisiin sekä arvorakennuksiin.

Profin Sydänpuu Ikkunat ja Ovet työllistää Joutsan tehtaalla tuotannossa noin 20 henkeä ja toimihenkilöitä viisi. Yksikön liikevaihto on noin kolme miljoonaa euroa vuositasolla.

Lue lisää:

Inwidon pörssitiedote 13.6.2017

Juttu Profin Sydänpuu Ikkunat ja Ovet Oy:stä JS Digissä 2.5.2018