Haluan kiittää Puulan seutuopiston runsasta kurssitarjontaa. Jokaiselle on jotakin kirjaimellisesti.

Saimme mieheni kanssa viisasta viihdykettä pimenevinä talvi-iltoina kertaillessamme englannin kielen sanoja.

Keskustelukokoontumiset olivat hauskoja ja antoisia. Seura rentoa ja mukavaa. Opettaja Marja oli taitava, mukaansatempaava ja hauska. Tuntui, että ”takkiin jäi aina jotain”. Kankeita kielioppiasioita sai kysellä ja niitä tarkasteltiin porukalla. Pääpaino kuitenkin opetuksessa oli puhuminen ja itseilmaisu. Tavoitteena oli värikkäämpi keskustelutaito kuin pelkkä small talk. Marja valitsi mielenkiintoisia teemoja. Me kurssilaiset toimme omiakin ehdotuksia keskusteluihin. Kukin mieltymyksiemme mukaan. Ääntä ja innostusta riitti. Käsittelimme rohkeasti aiheita ”jakoavaimista tähtitorneihin”.

Erilaiset oppimistaustamme ja -tasomme paljastuivat pelkäksi rikkaudeksi. Ikäjakaumakin kurssilla oli ”teineistä wanhuliin”. Ratkiriemukkaita tilanteita tuli kaiken aikaa.

Toivoisin/toivoisimme, että saisimme lisää väkeä hauskaan sakkiimme. Ilolla ottaisimme uusia kurssilaisia seuraamme!

Joutsassa ei talviaikaan tarvitse ainakaan liikenneruuhkien vuoksi jäädä kotiin. Miehelleni ja minulle oli melkoinen shokki, kun huomasimme kulkevamme kaksin kylän raitilla. Kun ensi hämmästyksestä toipuu, Joutsan idyllistä voi kyllä nauttia täysin siemauksin!

Hyvät joutsalaiset. Elokuussa alkavat kurssi-ilmoittautumiset. Tarttukaa ihmeessä mahdollisuuteen. Tarjolla on tervettä aivojumppaa alkuillasta. Takuuvarmasti antoisaa sellaista!

Terveisin
Johanna Kari
entinen mökkiläinen, nykyinen täkäläinen