Seutukunnalla käynnistyy pari yleishyödyllistä kehittämishanketta. Kumpikin eteni Maaseutukehityksen hallituksen puollon kautta ely-keskukseen, josta on saatu jo viralliset hankepäätöksetkin.

Toivakan-Joutsan 4H-yhdistys toteuttaa Let’s go pojat! -nimisen hankkeen, jonka kohderyhmää ovat 7–18-vuotiaat pojat. Hankkeessa luodaan pojille mielekästä tekemistä, sosiaalista toimintaa, arjen taitoja ja tutustutaan uusiin teknologiamuotoihin. Hankkeen kustannukset ovat enintään 72.600 euroa, johon tukea tulee 85 prosenttia. Hanke alkaa elokuussa ja päättyy vuoden 2020 loppuun mennessä.

Joutsan Pommi saa vastaavan 85 prosentin tuen liki 25.300 euron hankkeelleen, jossa seuran 100-vuotishistoria saatetaan julkaistavaan muotoon. Lisäksi hankkeen myötä tehdään tarvekyselyitä sekä kehitetään toimintoja yhdessä muiden seurojen ja kunnan kanssa. Myös opintomatkat ja yleisöluennot ovat mahdollisia.

Jukka Huikko

Tagged with →