Alkukesän kilpailukausi on kuumimmillaan eikä sitä viilennyt sää estä. Joutsan Pommin nuoret olivat myös mukana aktiivisesti tuloskuntoaan testaamassa lähialueen kisoissa.

Maanantaina Mikkelin ”montussa” olivat mukana Anniina Haapala ja Veera Reponen. Anniina juoksi viileässä illassa kauden ensimmäisen 100 metrisen aikaan 13,65 jolla hän sijoittui N17-sarjassa kolmanneksi. Reponen kohmettui tällä kertaa yli yhdeksän sekunnin ajalla 9,06 ja sijoitus oli neljäs. Mainittakoon, että samoissa kisoissa Hartolan Voiman Viivi Kupiainen hyppäsi T13 sarjan korkeudessa ennätyksensä 151 ja seipäässä ennätys parani tulokseen 280.

Keskiviikkona Lajhden Radiomäen kentällä kisailtiin piirinmestaruuksista viestijuoksuissa sarjoissa 9-15 vuotta. Viestit ovat aina mielenkiintoisia ja tapahtumarikkaita kisoja. Pommilaiset olivat mukana kahdella joukkueella pikaviestissä. Sarja oli tytöissä ja pojissa 13-vuotiaat. Tytöissä joukkueen muodostivat Fiona Flink, Olivia Fagerholm, Elli Lavia sekä Veera Reponen.

Poikien viestiä veivät Rasmus Kemppainen, Benedict Seppälä, Elias Laitinen sekä Luukas Kemppainen. Vaihtoharjoituksia oli tytöillä takana jo useampiakin peruskokoonpanolla Flink, Lavia ja Reponen. Pojilla oli tällä kokoonpanolla ensimmäiset harjoitukset edellisellä viikolla, joten ennen kisoja piti kisamakkaran lisäksi hieman käsitellä kapulaakin. Muutaman kokeilun jälkeen vaihto alkoi onnistua jo taakseen katsomattakin. Silti pieniä perhosia oli sivusta seuraajien vatsassa ennen kisaa.

Joutsan joukkueen jäsenten iät olivat sarjaansa hieman alakantissa. Tämä on tietysti siinä mielessä hyvä, että ensi vuonna päästään samalla rungolla jatkamaan. Joutsan viestinviejien iät ovat välillä 10-13 ja vain kaksi juoksijaa ei pääse enää ensi vuonna tähän 13-vuotiaiden sarjaan.

Tytöt avasivat kisan ehjällä juoksulla, joka ei tällä kertaa riittänyt loppukilpailuun. Kapula kiersi kentän ajassa 64,83 ja tällä oli sijoituksena 9. Pojilla oli alkuerät, joilla karsittiin pois ainoastaan yksi joukkue. Jälkikäteen todettiin, että onneksi järjestely oli tämä. Alkuerässä pojat olivat kolmen joukkueen erässä kolmansia. Tässä erässä juostiin alkuerien kolme parasta aikaa. Ykkösenä oli Lahden Ahkeran ykkösjoukkue, kakkosena Asikkalan Raikas ja Pommin pojat kolmansia. Loppukilpailussa joukkueet etenivät tasaisesti loppuun saakka mutta nyt Joutsan pojilla vaihdot onnistuivat sujuvammin ja joukkueen ankkuri Luukas Kemppainen ”söi” Asikkalan ankkurin jo heti osuuden alkumetreillä. Sijoitus oli mainiosti toinen ja aika kirjattiin lukemin 58,13. Voitto meni Lahden Ahkeran ykkösjoukkueelle ajalla 56,38.

Heti torstaina Veera Reponen kisasi Äänekoskella T13 -sarjan 60m juoksussa. Kannatti lähteä Äänekoskelle, koska uusi ennätys kirjataan nyt lukemin 8,80. Veera on parantanut ennätystään tänä kesänä yli kaksi sekunnin kymmenystä.

Lauantaina Jyväskylän Harjun kentällä oli suuri joukko urheilijoita testaamassa Harjun kentällä heinäkuun Kalevan Kisojen näyttämön uutta mondopinnoitetta. Anniina Haapala osallistui naisten sarjassa 100 m juoksuun. Haapala tykkäsi uudesta pinnasta, mutta nautti siitä juoksussaan vain 13,46 sekunnin verran. Kauden paras aika, vaikka tässä juoksussa oli maanantain juoksusta poiketen hienoinen vastatuuli. Sijoitus alkuerässä oli seitsemäs. Hienoa, että pitkän kuntoutuksen jälkeen Haapala on jälleen tuttu vauhti löytymässä ja ennätysparannus pikamatkoilla on aivan realistinen tavoite.

Seuraavia kisoja junioreilla ovat tiistaina Muuramessa sekä loppuviikon YAG-kisat Espoon Leppävaarassa. Kyseessä ovat kesän suurimmat yleisurheilun nuorisokisat Suomessa ja osallistujajoukko näissä tulee olemaan satapäinen.

Mika Sirkka

Tagged with →