Joutsan S-marketin tontille pahvipuristimen viereen toimitettiin jo reilut kuukausi sitten muovijätteelle tarkoitettu pakkauspuristin. Tuolloin laitteita operoivan Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy:n taholta luvattiin sen kytkemisen käyttöön tapahtuvan ”mahdollisimman pikaisesti”. Toimenpide on kuitenkin viivästynyt, mikä on aiheuttanut paljon palautetta kansalaisten suunnalta.

Kenttäpäällikkö Taneli Lumiaro Rinkiin Oy:stä, miksi näin?

– Kaupalla on tehty sähkötöitä sen remontin yhteydessä ja puristimen sähköjen piti valmistua toukokuussa. Olen saanut tiedon, että muovipakkauspuristimen sähköjen pitäisi valmistua viikonloppuun mennessä. Pahoittelut puolestani joutsalaisille viivästymisestä. Olen yrittänyt aktiivisesti vauhdittaa asennustöitä.

Pakkauspuristin on hankittu paikalle Joutsan kunnan, Osuuskauppa Keskimaan ja Rinkiin Oy:n yhteistyöllä. Keskimaa tarjoaa sähköt laitteelle.

Janne Airaksinen