Sunnuntaina kuorolaulun ystäviä hemmoteltiin oikein kunnolla Joutsan Talomuseolla. Rinnelavan katettu kesäteatterikatsomo osoitti toimivuutensa, kun neljä eri kuoroa kokoontui paikalle seudullisen laulujuhlan merkeissä.

Yleisölle esiintyivät Joutsan naiskuoro, viihdekuoro Karpalot, sekakuoro Sepposet sekä Hartolan viihdekuoro. Kaunis sää loi tunnelmallista taustaa, samoin ympärillä livertävät linnut. Toisin sanoen, paikka on mitä parhain ulkoilmakonserttiin, kun katetun katsoman ansiosta sääriskikin on poistunut.

Naiskuoro esitti neljä sävellystä Laura Kaartisen johdolla, ja sitten Sydäntangon yhdessä viihdekuoro Karpalon kanssa. Sinikka Lahti johti sen jälkeen vielä Karpalolle neljä kappaletta. Sekakuoro Sepposet esitti niin ikään sävellystä johtajanaan Seppo Pänkäläinen. Pänkäläinen osoitti muuten jälleen välispiikeillään juontajan lahjansa.

Etukäteen oli odotettu Hartolan viihdekuoron esiintymistä. Yli 30-henkinen kokoonpano soikin ylväästi kuoronjohtaja Lea Lutsin johdolla. Kotimaani ompi Suomi, Kesäillalla ja laulusikermä: Ei sitä sanaa sanoa saisi kaikuivat voimallisesti.

Parhaimmillaan tapahtuma oli kaikkien neljän kuoron esittäessä yhdessä kappaleet Kotiseutuni oi ja Finlandia.

Yleisökin pääsi kokeilemaan yhteislaulua Kesäpäivä Kangasalla -kappaleen kera. Etukäteen Joutsan naiskuoron jäsen Terttu Hentinen oli toivonut, että seudullisten kuorojen yhteistyö ulkoilmakonserteissa saisi jatkoa. Toiveella on suuri mahdollisuus toteutua, sillä tähän suuntaan viittasi juonnossaan myös Hartolan vierailijoiden Luts.

Seudullisten Talomuseon kesäteatterikatsomossa pidettyjen laulujuhlien huipentuma oli kaikkien neljän kuoron yhteisesiintyminen, kuten ylläolevasta kuvasta on aistittavissa.

Janne Airaksinen

 

Yleisöä oli mukavasti paikalla.

 

Katso videopätkä kuorojen konsertista: