Poliisilla riittää Joutsassa tehtäviä kaksipyöräisten parissa. Perjantai-iltana Joutsan kirkonkylällä liikkui vauhdikkaasti kaksi kilvetöntä motocross-moottoripyörää. Poliisi joutui suorittamaan lopulta takaa-ajon ja sai pysäytetyksi kuljettajat Rieskalantiellä. Vauhtia mitattiin 60–70 km/h:ssa.

Pysäytyksen yhteydessä selvisi, että kyse oli 60- ja 80-kuutioisista motocross-pyöristä, joilla ei pitäisi olla asiaa yleisille teille. Kuljettajina toimi puolestaan kaksi alle 15-vuotiasta ulkopaikkakuntalaista, pitäjän vapaa-ajanasukkaisiin lukeutuvaa nuorta. Poikien meriselitys oli, että vanhemmat olisivat antaneet luvan käydä ajamassa JoSeMoRassa, mutta pojat olivatkin päätyneet Joutsan kirkolle.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Koska epäillyt ovat alle 15-vuotiaita, ei rikosseuraamuksia luonnollisesti synny.

Mainittakoon tässä yhteydessä, että Joutsan moottoriradalta löytyy Joutsan Moottorikerhon ylläpitämä motocross- ja endurorata. Siellä ajaminen edellyttää puolestaan ratamaksun maksamista sekä muun muassa aukioloaikojen noudattamista.

Jukka Huikko

Tagged with →