Ylioppilaskunnan laulajien kuusihenkinen kesäkuoro Suven sällit (kuvassa) suuntaa kesäkuussa kohti Joutsaa ja Jämsää. Joutsassa kuoron konsertti järjestetään tiistai-iltana 12.6. Joutsan kirkossa.

Ylioppilaskunnan laulajat elävöitti viime vuonna henkiin yli satavuotiaan kesäkuoroperinteen tuoden suomalaista mieskuoromusiikkia joka niemeen ja notkoon. Tänä vuonna kesäkuoroprojekti saa jatkoa, ja lauluyhtye Suven sällit lähtee viemään ylioppilaslaulun riemua Keski-Suomen pienemmille paikkakunnille. Konserteissa on luvassa laaja kattaus kesäistä riemua, rakastetuimpia serenadeja sekä kevyen ja klassisen mieskuoromusiikin helmiä.

Ylioppilaskunnan Laulajat on ollut yli 130 vuoden ajan mieskuorotaiteen suomalainen edelläkävijä. Vuonna 1883 perustettu YL on Suomen tunnetuin mieskuoro ja kansallinen instituutio. Yhtenä maailman parhaista mieskuoroista YL konsertoi aktiivisesti kotimaan lisäksi ympäri maailmaa suomalaisen kulttuurin lähettiläänä.

Markku Parkkonen