Joutsalaiset vapaaehtoiset laittoivat monien mielestä huonolla hoidolla olleet Jousitien ja Yhdystien nurmialueet kuntoon viime torstaina. Tempauksen kokoonkutsujana oli joutsalainen epävirallinen Tex Willer Säätiö, joka on takavuosina suorittanut muitakin vastaavanlaisia tempauksia. Vapaaehtoisia oli mukana noin 13 henkeä. Operaatio suoritettiin niin sanotusti ”pyytämättä ja yllättäen”. Vapaaehtoistempauksen tarkoituksena oli siistiä paikat ennen koulujen juhlia ja alkavaa lomakautta. Operaatiossa leikattiin nurmea, kerättiin ja vietiin roskia pois, tasattiin maata sekä tehtiin yleistä siistimistä käytettävissä olleiden resurssien mukaisesti. Talkooporukka totesi, että valtion viheralueiden vuosikymmenen heitteille jättö näkyy. Viheralueet ovat päässeet hyvin huonoon kuntoon ja vaativat huomattavia kunnostustoimia.

Teksti: Markku Parkkonen 
Kuva: Tex Willer Säätiö