Joutsan Kotiseutuyhdistys ylläpitää Joutsan Talomuseota, joka sijaitsee kirkonkylän laitamilla vanhassa Koiravuoren tilan pihapiirissä. Museoalue edustaa 1800-luvun suurehkoa maatilamiljöötä sinne 1960-luvulta alkaen koottujen rakennusta kautta. Sinne alun perin Joutopäiviä varten rakennettu Rinnelava jalostui viime kesänä todelliseksi kesäteatteriksi käsittäen 450-paikkaisen katetun katsomon lisäksi lähes 300 avokatsomopaikkaa.

Tulevana sunnuntaina teatteri täyttyy seudullisten kuorojen uusimuotoisella yhteistyöllä ja samalla toteutuu toive ulkoilmakonsertista säävarmassa katsomossa

Ohjelman avaa Joutsan naiskuoro Laura Kaartisen johtamana. Kuoron ohjelmistossa on keväisen alun jälkeen myös Anna-Mari Kähärän kuorolle uusi sävellys. Osion päättää Kesäillan valssi ja yhdessä leivonmäkisen Karpalot-kuoron kanssa esitettävä Sydän-tango.

Karpalot esittävät Sinikka Lahden johdolla muun muassa Öiset kitarat ja Lauri Tähkän Polte sekä yllätysnumeron. Myös yleisölle tarjoutuu yhteislaulun mahdollisuus.

Seppo Pänkäläisen Sepposet-kuoro aloittaa ranskalaisella Eläköön ystävyys -sävelmällä päätyen tuttuihin kotimaisiin Honkain keskellä ja Kullan ylistys -kappaleisiin.

Yleisö odottaa innolla Hartolan viihdekuoroa (kuvassa) ensi vierailulle Joutsaan. Lea Lutsin johtama kuoro on Italiaan lähtövalmiudessa ja tulee varmasti yllättämään taidokkaalla esityksellään, joka päättyy Jaak Lutsin säestyksellä laulettavaan kansanlaulusikermään ”Ei sitä sanaa sanoa saisi”.

Kesäteatteri saa näin ensi kasteensa ”laululavana”.  Tilaisuus päättyy suurkuorona esitettävään Finlandiaan Suomi 100 -hengessä.

Terttu Hentinen

Artikkelia korjattu 5.6.2018 klo 10.48: Korjattu Anna-Mari Kähärän nimi oikein. Kähärän sävellys on kuoron ohjelmistossa uusi, mutta sävellyksenä vanha.