Joutsan työväenyhdistyksen puheenjohtaja Leo Niinikoski on nousemassa varavaltuutetun paikalta kunnanvaltuuston varsinaiseksi jäseneksi. Demarien kunnanvaltuutettu ja kunnanhallituksen jäsen Marjaana Kuitunen on pyytänyt eroa luottamustoimistaan paikkakunnalta poismuuton vuoksi.

Marjaana Kuitunen sai viime vuoden kuntavaaleissa Joutsan demareista toiseksi eniten ääniä, yhteensä 93 ääntä. Valtuustoon nouseva Niinikoski sai 23 ääntä. Kuitunen on ollut myös Puulan seutuopiston opistolautakunnan sekä kunnan palvelurakennetyöryhmän jäsen.

Myös toinen demari Aila Niinikoski on pyytänyt eroa luottamustoimestaan perusturvalautakunnan jäsenenä. Niinikoski toimii sosiaalityöntekijän virassa ja ajoittain myös johtavan sosiaalityöntekijän sijaisena. Näin ollen hän ei voi toimia perusturvalautakunnassa jäsenenä.

Erot luottamustoimista myöntää kunnanvaltuusto.

Markku Parkkonen