Joutsan koulukeskuksen rehtoriksi valittu Arto Juntunen (kuvassa) aloittaa työssään Joutsassa elokuun alussa. Tohmajärvellä asuvalla 55-vuotiaalla Juntusella on rehtorin tehtävistä 22 vuoden työkokemus, josta yli kymmenen vuotta hän on työskennellyt myös sivistysjohtajana.

Tällä hetkellä Juntunen tekee väitöskirjaa Itä-Suomen yliopistossa, mutta Joutsan viran myötä väitöskirjan teko jää hyllylle odottamaan parempaa aikaa. Juntusella on historian ja filosofian opettajan pätevyys. Hänen tekeillä olevan väitöskirjansa aihe on karjalaisen siirtoväen asuttaminen Suomessa.

Juntunen kertoo tuntevansa muutamia joutsalaisia ennestään. Tämän yhteyden lisäksi Joutsassa kiinnosti kaunis ympäristö sekä tehtävä yhdistettynä yhtenäiskoulun ja lukion rehtorina. Hän ei pidä molempien oppilaitosten yhdistettyä rehtorin tehtävää liian suurena pestinä.

– Ei se tunnu liian isolta. Joutsassa on hyvät työkumppanit ja olemassa oleva erittäin hyvä rakenne. Olen luonteeltani tiimipelaaja. Rehtorin tehtävässä on myös syytä kuunnella vanhempia ja oppilaita. Heiltä saadaan tuki sille, mitä yhdessä tehdään, sanoo Juntunen.

Markku Parkkonen