Keski-Suomen Tanssin Keskuksen järjestämä Tanssin Aika -festivaali näkyy tänäkin syksynä Joutsassa. Festivaali pidetään 26.–29. syyskuuta ja siihen liittyvät Joutsan tapahtumat ovat vuorossa perjantaina 28.9.

Tuolloin koreografi-tanssitaiteilija Alpo Aaltokoski vetää päivällä Joutsan yhtenäiskoululla liikeimprovisaatiosta koreografiaksi -työpajan, joka on tarkoitettu tanssin harrastajille ja ammattilaisille. Illalla samassa paikassa esitetään tanssiryhmä Alpo Aaltokoski Companyn tanssiteos, arabialaisen perinnemusiikin ja suomalaisen nykytanssin yhdistävä Ali & Alpo.

Tanssin Aika -festivaalin ohjelmassa on neljän päivän aikana muun muassa seitsemän tanssiteosta sekä työpajoja tanssin harrastajille ja ammattilaisille. Festivaali järjestetään pääasiassa Jyväskylässä, mutta maakunnan kunnista mukana ovat Joutsan lisäksi Äänekoski ja Jämsä.  Joutsan lailla myös Äänekoski oli yksi tapahtumapaikoista jo viime vuonna.

– Tarjosimme ensisijaisesti viime vuosina mukana olleille kunnille mahdollisuutta lähteä uudestaan mukaan Tanssin Aikaan. Koska viime vuosi Joutsassa oli molemmille, festivaalille ja kunnalle, positiivinen kokemus, Joutsa päätti olla mukana myös tänä vuonna, kertoo festivaalin tuottaja Riikka Polso.

Viime vuonna Joutsan esityksissä oli Polson mukaan mukavasti yleisöä, mutta tänä vuonna toiveena on tavoittaa isompi yleisö.

– Toivomme, että Joutsassa innostuttaisiin esityksen lisäksi kokeilemaan tanssia työpajan muodossa. Työpaja toteutetaan, mikäli se saa tarvittavan määrän ennakkoilmoittautumisia, kertoo Polso.

Joutsan tapahtumien osalta festivaalin järjestelyissä on mukana myös Joutsan kunta.

Tarja Kuikka