Vuonna 2001 syntyneen ulkopaikkakuntalaisen nuorukaisen epäillään kuljettaneen kulkuneuvoa oikeudetta ja syyllistyneen ajoneuvorikkomukseen Myllytiellä Joutsassa viime perjantai-iltana. Nuori oli liikkeellä viritetyllä mopolla, joka kulki 73 kilometrin tuntivauhtia, vaikka mopon suurin sallittu nopeus on 45 kilometriä tunnissa.

Kevytmoottoripyöräkortitta ajamisen raja on poliisin mukaan 65 kilometriä tunnissa, joten jos mopo kulkee kovempaa kuin sen, katsotaan se lain näkökulmasta kevytmoottoripyöräksi. Näin ollen nuorukaisen kuljettama mopo katsottiin lain mukaan kevytmoottoripyöräksi, jolloin mopokortti ei enää oikeuttanut sillä ajamiseen.

Mopon rakennetta oli poliisin mukaan muutettu siten, että se vaatisi käytännössä katsastusta. Tätä nuori ei kuitenkaan ollut tehnyt, joten hänen katsotaan kuljettaneen katsastamattomuuden vuoksi käyttökiellossa olevaa ajoneuvoa.