Teatteri Kuhaus tekee tälle kaudella version viime vuonna kantaesityksensä saaneesta draamakomediasta nimeltä Kupla. Eero ja Ulla Schroderuksen käsikirjoittama näytelmä sijoittuu tasapainoista maalaiselämää viettävään Närängän kuntayhteisöön.

Paikkakunnan pankkiin pyyhältää suuria visioita uhkuva uusi Olli Syvälän näyttelemä dynaaminen johtaja, joka panee Närängän kehityksen rattaat rallattamaan ennen näkemättömällä vauhdilla joskus 1980-luvun lopulla. Eletään siis selvästi kovinta nousukautta.

– Tässä on paljon kaikille tuttuja aineksia. Paikkakunta on pieni, jossa kaikki tuntevat toisensa, mutta silti vain muutama ihminen pyörittää asioita ahtaissa ympyröissä. Sitäkin käsittelemme, että raha ei tuo onnea, vaikka miten äkkirikastuisi. Rakkautta löytyy, samoin kateutta ja riitaa, luettelee näytelmän ohjaaja Pekka Aarnio.

Teatteri Kuhaus esittää: draamakomedia Kupla. Käsikirjoitus Eero Schroderus ja Ulla Schroderus. Ohjaaja. Pekka Aarnio. Rooleissa: Kari Tapper (Tuomas Nissinen, poikamies, ei penaalin terävin kynä), Sirkka Virtanen (Tekla Jortikka, torikauppias evp, tietää kaiken ainakin omasta mielestään), Pirkko Teppola (Sirkku Kapulainen, baarinpitäjä, eronnut yksinhuoltaja), Elina Virtanen (Pete, edellisen yläasteikäinen poika, mopoiässä), Pekka Aarnio (Aulis Junttila, Junttilan isäntä, kuntavaikuttaja, ilmaisen viinan ystävä), Helena Gyldén (Tuire, edellisen vaimo, Tuomaksen sisko, miehensä ikuinen taistelutoveri), Tuuli Astikainen (Katja, edellisten yläasteikäinen tyttö, fanittaa mm. Dingoa), Olli Syvälä (Jari Kaarakainen, pankinjohtaja, nousukas, ei kumpikaan jalka maassa), Erja Kousa (Irma Lindén, pankkitoimihenkilö, numeroihminen, huono viinapää), Toni Peiponen (Sulo Kehusmaa, kunnanjohtaja, havumetsien hyväveliverkoston ylläpitäjä), Anne Tiainen (Helka Pärssinen, ikuinen viransijainen, työnsankari, vihaa tietokoneita) ja Iiris Ilmonen (Mähönen, pullisteleva autoilija, naistenmies omasta mielestään).

Esitykset: 25.6. ensi-ilta, 27.6., 28.6., 1.7., 3.7., 4.7., 5.7., 7.7., 9.7., 10.7., 11.7. ja 12.7.

Kuvassa Toni Peiposen esittämän kunnanjohtajan Sulo Kehusmaan kädet repivät salamavauhtia TVH:n esitystä uudesta tiestä, kun se ei sopinut Pekka Aarnion näyttelemälle kunnallisvaikuttaja Aulis Junttilalle.

Janne Airaksinen