Suontee on mahtavan kaunis järvi, ja etenkin Etelä-Suonteen jylhät maisemat tekevät vaikutuksen siellä liikkuneisiin. Veden näkösyvyys on siellä sellaista luokkaa, että vastaavaa kirkkautta tapaa yleensä paljon pohjoisimmassa sijaitsevissa vesistöissä.

Lisätäkseen järven tunnettavuutta Suonteen kalastusalue järjestää kaikelle kansalle avoimen yleisötilaisuuden Joutsan työväentalolla lauantaina 26.5. Suontee yhdistää lukuisan joukon ihmisiä ja yrityksiä kolmen kunnan alueelta. Symposiumin yhtenä tarkoituksena onkin saada kaikki mahdolliset tahot puhaltamaan yhteen hiileen tämän luonnonarvon säilymisen puolesta.

Puhujina kuullaan monia tahoja, joilla on eri näkökulmat Suonteeseen. Ääneen pääsevät niin kesäasukkaat (Jukka Hautamäki), Joutsan Yrittäjien edustaja kuin Timo Meronen Keski-Suomen kalatalouskeskuksen edustajana. Myös Elinvoimainen järvilohi -hankkeen tuoreimmat kuulumiset kerrotaan. Kunnan tervehdyksen tuo Heikki Kuurne. Lea-Elina Nikkilä puhuu luonnon merkityksestä ihmisen hyvinvoinnille ja terveydelle sekä pohtii vesistölle kohdistuvia uhkia.

Janne Airaksinen