Kolme vuotta sitten Tatufanit esitti Tapio Lankian käsikirjoittaman laulunäytelmän Jousan onni. Tuolloin esitetyt laulut olivat osaksi Jorma Ikävalkon, jolla on vahva joutsalaiskytkös, ja aineistoa jäi niin paljon yli, että nyt on vuorossa Onko sulla sellaista.

Kyse on Ikävalkon lauluihin ja joutsalaiseen Alakua uskova ihtekki-tarinakokoelmaan pohjaava iltalypsy, jossa mennyt aika kohtaa nykypäivän. Musiikki-iloittelussa Tatufanit-ryhmä laulaa levytyksiä ja kappaleiden välillä kuullaan huumoripitoista huulenheittoa kaskujen ja tarinoiden muodossa.

Mukana on 16 laulua ja mukana soittaa ja laulaa Ikävalkon tyttärentytär Bettina Törnvall. Illan aikana kuullaan muun muassa kappaleet Onko sulla sellaista, Savon Sälli ja Hevosmiesten polkka.

Ryhmässä laulavat ja esittävät Tapio Lankia, Maija Salonen, Tero Marttila, Pirjo Mäkinen, Anja Salonen, Jaakko Lahtinen, Hilkka Lankia, Olavi Hölttä, Pentti Halttunen, Anna Pussinen ja Vilho Inkeroinen.

Esitys kestää noin tunnin ja 20 minuuttia. Ensi-ilta on 8.6. Honkalassa. Muut esitykset: 9.6. Pajumäen Kassila, 17.6. Talomuseon lava ja 5.7. Lamminmäen tila. Koska laulut ovat polkkaa ja jenkkaa, Talomuseon esityksessä kaikilla halukkailla on vapaa pääsy tanssimaan lavalla.

Janne Airaksinen