Joutsassa on sattunut toukokuun alkupuolella lyhyen ajan sisällä kaksi töhrimistapausta. Ensimmäisen tapaus oheistekoineen ajoittuu ajalle 4.-8.5. Tuolloin alle 15-vuotiaat paikalliset nuoret sotkivat spray-maalilla oluttehtaan raunioita sekä entisen K-kaupan seiniä. Spraymaalit yksi nuorista oli aiemmin näpistänyt Joutsan kirjakaupasta.

Poliisi kirjasi tapauksen viimeksi mainitun nuoren osalta näpistyksenä ja lievänä vahingontekona, muiden nuorten osalta yksinomaan lievänä vahingontekona. Poliisi muistuttaa, että vaikka alle 15-vuotias ei ole vielä rikosoikeudellisesti teoistaan vastuussa, on tällä kuitenkin velvollisuus korvata aiheuttamansa vahingot.

Jälkimmäinen töhrimistapaus sattui helatorstai-iltana, jolloin joukko niin ikään nuoria oli töhrinyt spraymaalilla Joutsan koulukeskuksessa koulurakennuksen seiniä sekä uimarannalla siellä olevia rakenteita. Molemmat töhrimistapaukset ovat parhaillaan tutkinnassa.