Luhangassa heittäydytään lauantaina 26. toukokuuta jälleen festaritunnelmiin, kun viime keväänä ensimmäistä kertaa järjestetty maalaisfestivaali Luhangan Lärvit saa jatkoa. Tuolloin Vanhosten tilan pihapiiri muuttuu festaritantereeksi ja esiintymislavalle nousevat viime vuodelta tutut Aboriginaalit (kuvassa) ja Rautakolmio sekä uusina bändeinä rautalankayhtye Vaiettu Salaisuus ja leivonmäkinen rokkibändi Rokote.

Tapahtuman taustalla ovat tutut tahot eli järjestelyvastuun kantaa Luhangan Musiikkiyhdistys, anniskelusta vastaa Etappi ja ruokapuolesta Luhangan Pitopalvelu ja Kodinapu ­Marika Helminen-Aro.

Järjestäjäjoukkoon kuuluva Vanhosten tilan isäntä Ahti Weijo kertoo viime vuoden Lärveistä saadun yleisöpalautteen olleen todella hyvää. Vaikka koko tapahtuman ajan satoi, väki viihtyi silti tapahtumassa.

– Tosi positiivista, että porukka tykkäsi olla siellä ja minun mielestäni kokivat omakseen sen jutun, iloitsee Weijo.

Pääpiirteittäin festivaali aiotaan viedä Weijon mukaan läpi samalla kaavalla kuin viimeksi, ainoastaan joitain pieniä muutoksia on luvassa. Yksi esimerkki muutoksista on yleisöpalautteessa toivottu juomaveden ottamiseen tarkoitettu vesipiste, jollainen saadaan nyt paikalle.

– Tällaisia hyvin pieniä muutoksia, mutta ne voivat olla sellaisia, mitkä tuovat lisää viihtyvyyttä, muistuttaa Weijo.

Lisäksi anniskeluun on tulossa sikäli muutosta, että erillisen anniskelualueen sijaan koko festivaalialue toimii tänä vuonna anniskelualueena.

Luhangan Lärvien ennakkoliput ovat parhaillaan myynnissä ja lisäksi lippuja myydään portilta. Yleisömäärän suhteen tapahtuman tavoitteet ovat Ahti Weijon mukaan samat kuin aiemminkin eli 250–300 lipunostajaa. Viimeksi määrästä tosin jäätiin sään vuoksi hieman.

Voisiko Lärveistä tulla pysyvä tapahtuma Luhangan kevääseen, sitä Weijo ei lähde vielä lupaamaan.

– Kyllä se ainakin tämän ensimmäisen kokeilun jälkeen on paljon positiivista huomiota ja kiinnostusta herättänyt. Katsotaan tänä vuonna ja mietitään mitä seuraavana vuonna tehdään. Ei tässä pitkiä suunnitelmia tehdä, vuosi kerrallaan mennään.

Tarja Kuikka