Hiljainen paikka

Abbottin perhe pitää pientä maatilaa ja he ovat yksi niistä jäljelle jääneistä ihmisryhmistä kun osa ihmiskuntaa on tuhoutunut. Jostain on ilmestynyt hirviöitä, jotka ovat nopeilta ja jotka terävillä kynsillään ja hampaillaan tappavat ihmisiä. Nämä panssaroidut olennot ovat sokeita ja saalistavat äänen perusteella.

Perhe tietää, että lähistöllä asuu vähintään kolme olentoa. Sen vuoksi perhe elää hiljaisuudessa. Kotitalon narisemattomat lattialankut on maalattu valkoisella ja perhe kommunikoi viittomilla. Se on perheelle luontevaa, sillä perheen Regan-tytär (Miilicent Simmonds) on kuuro. Simmonds on oikeasti kuuro ja tuo näin elokuvaan todentuntua hiljaisuuden maailmasta. Lee-isä (John Krasinki) käy poikansa Marcusin (Noah Jupe) kanssa ruuanhakuretkillä ja opettaa tätä näin selviytymään tulevaisuudessakin.

Perheen on valmistauduttava lähitulevaisuudessa tapahtuvaan haasteeseen: perheen äiti Evely (Emily Blunt) on viimeisillään raskaana ja perhe valmistautuu tulevaan synnytykseen turvatoimin. Mutta parhaimmatkin suunnitelmat voivat epäonnistua varsinkin kun kyseessä on kauhuelokuva.

Elokuvan on ohjannut ja sen yksi käsikirjoittajista on John Krasinki, joka yhdessä vaimonsa Emily Bluntin kanssa esittää perheen vanhempia. Tosielämän pariskunta tuo tähän kauhuelokuvaan sen tärkeän ja oleellisen: päähenkilöiden mukana elää ja pelkää, – ja toivoo parasta.

Maisa Peltoniemi