Joutsan kunnanhallitus valitsi maanantaina sote-keskuksen suunnittelijat. Tarjouksia oli jätetty jokaisesta pääkohdasta neljästä kahteen kappaletta.

Arkkitehtisuunnitteluun valittiin Arkkitehtipalvelu Oy 125.000 euron tarjouksella. Rakennesuunnittelun tekee Sweco Rakennetekniikka Oy 88.920 eurolla ja LVIA- ja sprinklerilaitesuunnittelun Sweco Talotekniikka Oy 79.900 eurolla. Sähkösuunnittelu meni Sähköinsinööritoimisto SHS Oy:lle 29.000 eurolla.

Hankkeen projektipäällikkö Veli-Matti Hokkanen Brado Oy:stä kertoo, että rakentaminen terveyskeskuksen vieressä käynnistyy tämän vuoden joulukuussa. Uusi sote-keskus on valmis vuoden 2019 joulukuussa. Kuvassa Hokkanen näyttää käsillään L-muotoisen sotekeskuksen sijoittumista nykyisen terveyskeskuksen kupeeseen. Hokkanen seisoo puretun A-rakennuksen pohjilla.

Hokkanen korostaa, että rakennuksen suunnittelu alkaa vasta nyt. Aikaisemmin julkisuudessa olleet alustavat tilamassoittelukaaviot ovat olleet luonteeltaan tutkielmia siitä, että mahtuuko niin iso rakennus kyseiselle tontille. Valittu arkkitehtitoimisto aloittaa nyt varsinaisen tilasuunnittelun ja ottaa työssään huomioon muun muassa sote-keskuksessa työskentelemään tulevien palautetta.

Janne Airaksinen