Mehiläinen Oy on hyväksytty Joutsan kunnan kehitysvammaisten asumispalvelujen palveluseteliyrittäjäksi ja merkitty yksityisten sosiaalipalvelujen tuottajaksi kunnan yksityisten sosiaalipalvelujen rekisteriin.

Asiasta päättänyt perusturvalautakunta merkitsi myös tiedoksi Valviran päätöksen hyväksyä Mehiläisen hakema lupamuutos, joka koski yhtiön yksityisten ympärivuorokautisten sosiaalipalvelujen tuottamista koskevaa lupaa. Mehiläiselle aiemmin myönnettyyn lupaan tehtiin huhtikuun alussa muutos lisäämällä siihen Ykköskoti ja Omakoti Kartano -toimintayksikkö. Yksikössä on kaikkiaan 32 tehostetun palveluasumisen asiakaspaikkaa, joista puolet on tarkoitettu kehitysvammaisille ja puolet mielenterveyskuntoutujille.

Kehitysvammaisten asumispalvelun palveluseteli on tarkoitettu vammaispalvelulain tai kehitysvammalain mukaiseen vakituiseen, tarvittaessa ympärivuorokautiseen asumiseen tai tilapäiseen asumiseen. Palveluseteli sisältää tarvittaessa ympärivuorokautiset palvelut, tarvittavan ohjauksen, avustamisen, hoidon ja toimintakyvyn tukemisen.

Tarja Kuikka