Joutsan liikuntahalli on suljettu huolto- ja korjaustöiden vuoksi kuluvan viikon maanantaista kesäkuun 8. päivään saakka. Tuona aikana liikuntahallin salin lattiassa olevat halkeamat paikataan, lattia hiotaan ja siihen tehdään uusi pinnoite, kertoo Joutsan kunnan tekninen isännöitsijä Petri Laitinen.

Uuden pinnan viivoitukseen on tulossa Laitisen mukaan pientä muutosta aiempaan verrattuna. Salia käyttäviltä seuroilta kyseltiin aiemmin muutostarpeita viivoituksen suhteen ja nyt tehtävän muutoksen takana on JoSePa:n miesten futsal-joukkueen liigaan nousu.

Lattiaremontin ohella Laitinen kertoo hallissa tehtävän huoltotöitä. Katsomoa huolletaan, yläpölyjä puhdistetaan ja yläpohjien siivousmahdollisuuksia parannetaan asentamalla katon rajassa kulkeviin sähkökouruihin kannet.

Lattiaremontista vastaa Lahden lattia- ja seinäpäällyste Oy, muut työt tehdään Laitisen mukaan kunnan teknisen toimen omina töinä. Huolto- ja korjaustoimenpiteiden kustannukset ovat kaikkiaan noin 50.000 euroa, josta valtaosa on lattiaremontin osuutta.

Huolto- ja korjaustyöt eivät vaikuta Laitisen mukaan liikuntahallin sulkuaikana hallin piha-alueiden käyttöön, eli urheilualueita ja parkkipaikkaa voi käyttää normaalisti. Urheiluseuroilla on myös remontin ajan mahdollisuus päästä hallin yläkerrassa sijaitseviin varastotiloihinsa.

Tarja Kuikka