Puulan seutuopiston talven kurssit alkavat olla takanapäin, joten sunnuntaina oli aika esitellä saavutettuja taitoja ja töitä. Oli siis kevätjuhlan hetki, jota vietettiin Joutsan koulukeskuksessa.

Tilaisuus oli rikas musiikista, jota esittivät Toivakan Puhaltajat, viulustit monella kokoonpanolla ja Joutsan naiskuoro. Leivonmäen näytelmäpiiri esitti kohtauksen näytelmästä Kupla.

Rehtori Hagelin toi juhlapuheessaan julki ajatuksiaan myös Puulan seutuopiston tulevaisuudesta osana kuntalaisten palvelujen tuottajana. Lain mukaan kansalaisopistotoiminnan tarkoituksena on järjestää elinikäisen oppimisen periaatteen pohjalta koulutusta.

– Tuleva maakuntauudistus ja sote-keskusten muodostaminen vievät suuren osan palvelujen järjestämistehtävästä pois kunnilta. Onko tässä kansalaisopistoilla tilaisuus olla nykyistä aktiivisempi toimija kuntalaisten aktiivisuutta ja hyvinvointia edistävien palvelujen tarjoajana, kysyi Hagelin.

Hän viittasi toimiin, joilla tuetaan vaikkapa kuntalaisten työllistymistä ja koulutus-uran löytymistä sekä yksilöllisiä opintopolkuja ja tuotetaan keskitetysti täydennyskoulutuspalveluja ylläpitäjäkunnille.

Lukuvuoden aikana seutuopistolla on toteutettu enemmän kursseja lukumääräisesti kuin aikaisemmin, hieman yli 500. Luvussa on mukana myös tulevalle kesälle suunnitellut kurssit. Opetustuntimäärä on pysynyt samalla tasolla.

Puulan seutuopiston kurssitoimintaa oli yli 40 eri osoitteessa kolmen kunnan alueella ja toimintaan osallistui lähes 2.000 opiskelijaa.

Seutuopiston alaisuudessa tehtyjen töiden näyttely oli auki työväentalolla 21.–23.4. Taidekoulun näyttely on tarjolla Joutsan pääkirjaston näyttelytilassa 5.–24.5. Myös Toivakan kirjastossa on töitä esillä.

Janne Airaksinen

Toivakan Puhaltajat vauhdissa.

 

Rehtori Mika Hagelin kertoi juhlapuheessaan näkemyksistään Seutuopiston tulevaisuudesta.

 

Oppilastöitä oli esillä työväentalolla.

 

Joutsan Naiskuoro esiintyi johtajanaan Laura Kaartinen.