Lions-järjestön piirikokous on aina merkittävä tapahtuma, jossa iso joukko lions-aktiiveja kouluttautuu ja viettää yhteistä virkistysaikaa. Viralliselta nimeltään Lions-piiri 107 G kokoontui yli 200 henkilön vahvuudella lauantaina Joutsan koulukeskuksessa. Piiriin kuuluu Keski-Suomen maakunnan alueen kunnissa sekä Hartolan, Sysmän ja Mänttä-Vilppulan kunnissa toimivat 61 klubia.

Leijonien vuosikokous oli ensisijaisesti luonteeltaan koulutustapahtuma, jossa tulevan toimintakauden klubi-virkailijat saivat opastusta tehtäviinsä. Kokousjärjestelyistä olivat vastuussa LC-Joutsa, LC-Joutsa/Jousa ja LC-Luhanka. Taustatyö ja valmistelut tapahtumalle alkoivat jo pari vuotta sitten.

Järjestelytoimikunnan puheenjohtajaa Rauno Aholaa kiiteltiin hänen osoittamastaan kokemuksesta ja suoranaisesta rutiinista. Piirikokous oli Joutsassa nyt neljännen kerran.

– Ohjelmassa korostimme koulutuksen tärkeyttä eri tehtäviin klubeissa. Tuleva toimintavuosi on jokaiselle tehtävään nimetylle leijonalle oma vuosi, jonka tehtävissään kyllä tulee huomaamaan, totesi Ahola.

Oman valmennuksensa saivat presidentit ja varapresidentit, sihteerit, rahastonhoitajat sekä lisäksi puhuttiin nuorisovaihdosta, uusien jäsenten ja kummien perehdytyksestä sekä annettiin puolisotoiminnan info. Kokouspäivä alkoi aamuvarhaisella, sisältäen monipuolisen koulutuksen lomassa välillä päiväjuhlan ja piirin vuosikokouksen, ja kaikki päättyi iltajuhlaan ravintola Huttulassa.

Janne Airaksinen

Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Rauno Ahola avasi päiväjuhlan tervehdyksellään.