Lumien sulaessa moni polkupyöräänsä talviteloilla säilyttänyt alkaa kaivella kulkuvälinettään esiin, kun lumen alta paljastuva maa houkuttaa pyöräilemään. Ennen käyttöönottoa pyörä on kuitenkin hyvä huoltaa niin käyttömukavuuden kuin turvallisuudenkin vuoksi.

Pääasiassa pienkoneita korjaavan, mutta pienimuotoisesti myös polkupyöriä huoltavan tammijärveläisen RH-Huollon yrittäjä Risto Heikkosen (kuvassa) mukaan paras aika huoltamiseen olisi oikeastaan jo syksyllä ajokauden päättyessä. Näin siitä syystä, etteivät polkupyörän ketjut ja rattaat pääsisi talvisäilytyksen aikana ruostumaan.

Ruostumisvaara on olemassa Heikkosen mukaan varsinkin silloin, jos pyörää säilytetään talvella ulkotiloissa. Vaikka pyörää ei syksyllä ajokauden päättyessä muuten huoltaisikaan, ainakin ketjut ja rattaat kannattaisi Heikkosen mukaan tuolloin rasvata.

Lue lisää viikon 15 Joutsan Seudusta.

Tilaa täältä