Hevosten kanssa oppii muun muassa ottamaan vastuuta ja käyttämään maalaisjärkeä. Lisäksi hevosharrastus on monipuolinen liikuntaharrastus. Näin luonnehtivat viime vuoden lopulla perustetun Unetun Ratsastajat ry:n hallitukseen kuuluvat joutsalaiset Jaana Taskinen (kuvassa) ja Sanna Savander sekä hartolalainen Martina Pahkala.

Hartolalaista Unetun tallia kotipaikkanaan pitävä seura syntyi sen puheenjohtajana toimivan Taskisen ja jäsensihteerinä toimivan Savanderin mukaan tarpeesta saada tallin kilparatsastusta harrastaville oma seura sen sijaan, että nämä olisivat edelleen edustaneet kuka mitäkin seuraa.

– Kun joka tapauksessa käydään kilpailuissa, niin on luonnollisempaa edustaa omaa seuraa kuin jotain muuta seuraa, jonka kanssa ei ole muuten tekemisissä, perustelee Taskinen.

Lue lisää viikon 11 Joutsan Seudusta.

Tilaa täältä