Leivonmäellä vieraili viime keskiviikkona joukko nuoria japanilaisia maastohiihtäjiä, joiden Suomen-matkan pääsyy oli viikonloppuna Kuhmossa hiihdetyt Hopeasomman loppukilpailut. Pohjoisjapanilaista Higashikawa XC -nimistä seuraa edustava, seitsemän 12–14-vuotiaan nuoren joukko oli liikkeellä joutsalaislähtöisen valmentajansa Henrik Enken johdolla ja syy Leivonmäellä pistäytymiseen oli matkan varrella pidetty päivällistauko Karoliinan Kestikievarissa. Enken ohella mukana olivat myös tämän apuvalmentaja, Higashikawan kunnan virkamies sekä japania ja suomea taitava tulkki.

Ennen päivällistä nuoret japanilaiset olivat ehtineet muun muassa hiihtää Salpausselällä ja tutustua Peltosen suksitehtaaseen Hartolassa. Leivonmäeltä matka jatkui Vuokattiin ja myöhemmin viikonloppuna luvassa olivat muun muassa kisastartit Kuhmossa.

Lue lisää viikon 10 Joutsan Seudusta.

Tilaa täältä