Joutsenlampi-ralli toi lauantaina Joutsan teille ison joukon rallikalustoa sekä houkutteli tietysti yleisöä paikan päälle niitä katsomaan. Noin 140 autoa pääsi starttaamaan viiden erikoiskokeen ja noin 46 erikoiskoekilometrin pituiselle koetukselle talvisiin maisemiin. Maaliin tuli 102 autoa.

Yleiskilpailussa oli 12 luokkaa ja maaliin pääsi kaikkiaan 97 autoa. Sen voitti Arto Juolahti Pusulasta kartturinaan Tero Kippilä Mäntästä. Aika oli 29.11,3 ja kalustona Mitsubishi Lancer Evo 5. Joutsenlampi-ralli oli niin sanottu pimeä ralli, jossa ei etukäteen sallittu nuotitusta. Erillisenä rallista ajoi luokka 13 kutsuvierasluokkana, jotka olivat saaneet perjantaina tutustua reitteihin. Sen voitti joutsalaislähtöinen Joonas Soilu kartturinaan Tuomo Hannonen ajalla 28.13,0. Kalustona heillä oli Subaru Impreza.

Yleiskilpailussa oli paras joutsalainen BMW:llä luokassa 4 Juha Tuukkanen kartturinaan Krista Tuukkanen ajalla 34.19,8 (kuvassa, kuva: Sportkuvat/Eero Auvinen). Yleiskilpailussa he pääsivät sijalle 19. Kari Mutkala ja Heidi Mutkala olivat puolestaan yleiskilpailun sijalla 22 Opel Kadetilla. Aika oli 34.28,7.

Lue lisää viikon 9 Joutsan Seudusta.

Tilaa täältä