Joutsalaisen Pentti Halttusen kodin sisustuksessa näkyy vahvasti miehen oman käden jälki. Halttusen ja hänen puolisonsa kotona on lukuisia miehen itse tekemiä tai entisöimiä huonekaluja ja esineitä, joista monet ovat syntyneet ajan saatossa opiston puutyökursseilla.

Entisöinti on Halttuselle hieman uudempi harrastus kuin puutyöt muuten, tosin entisöintiäkin mies sanoo harrastaneensa ainakin parikymmentä vuotta. Sinä aikana hän on kunnostanut muun muassa vaimonsa lapsuudenkodissa olleen, mahdollisesti 1930-luvulta peräisin olevan keinutuolin sekä todennäköisesti vuonna 1817 tehdyn arkun, joka sekin on vaimon lapsuudenkodin peruja. Keinutuolin Halttunen ja hänen puolisonsa ovat pitäneet, mutta arkun he sen sijaan antoivat takaisin sinne, mistä se oli peräisin.

Lue lisää viikon 7 Joutsan Seudusta.

Tilaa täältä