Joutsan pääkirjaston näyttelytilassa sukelletaan helmikuussa transsukupuolisuuden maailmaan. Tilassa on helmikuun ajan esillä Sukupuolena ihminen -projektin näyttely, jossa yksitoista eri-ikäistä suomalaista kertoo transsukupuolisuuden kokemuksestaan.

– Monissa tarinoissa on todella isoja teemoja ja ne laittavat pohtimaan omaa maailmankuvaa ja sitä, miten näkee asiat, sanoo näyttelyn työryhmään kuuluva Sukupuolena ihminen -projektin tuottaja Maiju Ristkari.

Tuottajana ja toimittajana työskennelleen Ristkarin lisäksi projektin työryhmään kuuluvat kansainvälisesti palkittu valokuvaaja Vesa Tyni ja projektin kuraattori, taidealalla työskentelevä Nina Suni. Työryhmän motiivina on ollut lisätä projektilla transnäkyvyyttä ja ihmisten ymmärrystä sukupuolten moninaisuudesta.

Lue lisää viikon 6 Joutsan Seudusta.

Tilaa täältä