Joutsan Lämpö Oy:n uudella biolämpölaitoksella pidettiin avoimet ovet viime perjantaina sen virallisten avajaisten yhteydessä. Paikan päällä laitoksella (kuvassa) vieraili aamupäivällä lähemmäs sata henkeä. Varsinainen avajaisjuhla oli sitten nuorisoseurantalolla.

Muun muassa neljän megawatin kattilan, savukaasujen puhdistuslaitteiston sekä uuden savupiipun sisältänyt investointi maksoi noin kaksi miljoonaa euroa. Lisäksi rakentamiseen sisältyi uusi kattilahalli ja vanhan kattilan saneeraus.

– Meillä on nyt taajaman kaukolämmöntuottoa varten nykyaikainen laitos, joka tulee toimimaan kymmeniä vuosia. Laitos täyttää kaikki tämän päivän ja tulevaisuuden päästönormit, sillä savukaasujen puhdistus on aivan toista luokkaa kuin entisessä vuosituhannen vaihteessa rakennetussa laitoksessa, luetteli sen etuja kunnanjohtaja Harri Nissinen, tässä roolissa Joutsan Lämpö Oy:n hallituksen puheenjohtajana.

Lue lisää viikon 4 Joutsan Seudusta.

Tilaa täältä