Joskus kiinnostavat jutunaiheet vain kävelevät ovesta sisään. Niin kävi tämän aiheen kanssa alkusyksystä, kun Seppo Paalanen Tammihaarasta marssi sisään toimituksen ovesta ja lätkäisi pöytään Pohjanmaan Maanpuolustaja -nimisen tiedotuslehden.

– Kukaan ei ole uskonut, että minulla on ollut Mig-hävittäjä pihassa. Tämä todistaa, että olen ollut koko ajan oikeassa, kertoi Paalanen pilke silmäkulmassa.

Lehdessä oli iso juttu Joutsan varalaskupaikalla pidetyistä lentosotaharjoituksista 1967–1972. Arkistojen kätköstä oli paljastunut iso nippu valokuvia, joissa näkyy noiden aikojen Joutsaa, Tammihaaraa ja silloista valtatietä. Valokuvat olivat kimmoke everstiluutnantti evp Pentti Teulahdelle kirjoittaa aiheesta artikkeli, ja hän oli juuri tuolloin vieraillut Paalasen luona. Kun vielä Paalanen oli ottanut everstiluutnantin puhelinnumeron ylös, niin juttuhan oli kuin pedattu valmiiksi.

Lue lisää viikon 1 Joutsan Seudusta.

Tilaa täältä