Omien vaikeuksien kääntäminen eduksi ei aina ole helppoa, mutta joskus siinä onnistuu. Näin kävi Luhangassa vapaa-ajanasukkaana viihtyvälle Sanna Valvanteelle, joka nuorena Espoon Tapiolan kuoron laulajana pelkäsi kuoronjohtajaansa ja halutessaan miellyttää tätä menetti kipeänä laulaessaan toistuvasti äänensä ja sai vielä teininä äänenmurroksen vuoksi virheellisen diagnoosin vuotavista äänihuulista. Pienestä saakka laulamista rakastanut Valvanne joutui tuolloin kovan paikan eteen: unelma laulamisesta romuttui.

Rakkaus musiikkiin oli kuitenkin niin vahva, ettei Valvanne antanut periksi. Opiskellessaan myöhemmin Sibelius-Akatemiassa musiikkikasvatusta hän päätti löytää oman terveen äänensä ja etsiä luonnolliselta tuntuvan äänenkäyttötavan. Ääni löytyi lopulta monisyisen prosessin myötä itsetutkiskelun, useiden erilaisten kokemusten, kokeilujen ja opettajien avulla.

Sanna Valvanne esiintyi isänsä serkun, säveltäjä ja pianisti Mikki Nuorivaaran kanssa kesällä Tammijärven Marttayhdistyksen satavuotisjuhlassa Tammisuojassa (kuvassa). Sekä Valvanteella että Nuorivaaralla on sukulaiskytkös yhteen marttayhdistyksen sadan vuoden takaisista perustajajäsenistä.

Lue lisää viikon 52 Joutsan Seudusta.

Tilaa täältä