Joutsan yhtenäiskoulun kotitalousluokassa kävi viime keskiviikkona aamuyhdeksän jälkeen kuhina, kun kotitalousopettaja Virpi Sillanpää opasti vajaan kymmenen oppilaan ryhmää piparkakkujen leivonnan alkuun.

Ensin puettiin esiliinat ja laitettiin valmiiksi pellit sekä leivinpaperit. Sitten kukin keittiö sai taikinan, joka kaulittiin isompien oppilaiden ja Sillanpään avustuksella. Kaulimisen jälkeen päästiin vihdoin Aalto-piparimuotin ja muiden muottien kanssa varsinaiseen asiaan.

Lopputuloksena oli useampi pellillinen piparkakkuja, jotka päätyvät myyntiin ensi maanantaina liikuntahallilla järjestettävään Joutsan koulujen Suomi 100 -juhlaan.

Leivonnan ohella yhtenäiskoululla valmistauduttiin keskiviikkona juhlaan myös muilla tavoin. Meneillään oli monialaisten opintokokonaisuuksien päivä eli monopäivä, jonka myötä koko aamupäivä käytettiin juhlan valmisteluihin.

Kuvassa kolmasluokkalainen Peetu Natri ja neljäsluokkalainen Mirella Maunula leipovat kotitalousluokassa piparkakkuja.

Lue lisää viikon 48 Joutsan Seudusta.

Tilaa täältä