Rutalahden nuorisoseuran siipien suojassa pyörivä Seurapiiri juhli satavuotiasta Suomea Nisulan kylätalolla neljänkymmenen hengen voimin.

Juhlapuheessa ”kalevalainen nainen” Ritva Laitinen kertoi, miten kaksi kansallista ikonia: kansallispuku ja Kalevala Koru ovat eläneet Suomi-neidon rinnalla.

Pisto pistolta omin käsin ommeltuja, äidiltä perittyjä, muistona oman tai suvun syntysijoilta – jokaisella kansallispuvulla oli oma tarinansa, josta kuultiin pieni välähdys yhteisessä kansallispukukavalkadissa. Hauska yhteinen piirre ilmeni kaikilla kansallis- ja kansanpuvuilla: ne tahtovat huomaamatta itsestään kutistua kaapissa! Yllättävän monta – yhteensä 17 erilaista – pukua oli esillä: pääosa kansallispukuja, kuoropuku, muinaispuku, feresi ja erikoisuutena Rutalahden kansanpuku.

Lue lisää viikon 47 Joutsan Seudusta.

Tilaa täältä